Verfijnde ontsnapping naar Normandië en Bretagne - Style in Travel (2024)

Reisinfo

Roadtrip | 6, 8 of 10 dagen | Frankrijk

Ontdek Normandië en Bretagne tijdens deze roadtrip. Begin bij Le Manoir des Portes in Bretagne, omringd door glooiende velden en nabij Erguy strand en Chateau de Bienassis. Reis door pittoreske dorpjes naar Ferme de la Rançonnière in Normandië. Ontdek Bayeux, bekend om zijn kathedraal en UNESCO-tapijt, en verken de invasiestranden. Vervolg naar Saint-Malo voor een verblijf in Hotel le Nouveau Monde met uitzicht op zee, verken de stadsmuren en bezoek Mont Saint-Michel. Geniet van een vrije dag in Saint-Malo voordat u terugkeert, met onvergetelijke herinneringen aan geschiedenis en natuur.

Route in het kort

Dag 1: Aankomst in Lamballe, Le Manoir Des Portes
Dag 2: Lamballe - Saint-Malo, Hotel le Nouveau Monde
Dag 3: Saint-Malo, Hotel le Nouveau Monde
Dag 4: Saint-Malo - Crépon, Ferme de la Ranconniere
Dag 5: Crépon, Ferme de la Ranconniere
Dag 6: Einde reis

Wilt u de reis aanpassen of verlengen? Vraag bij ons een reisvoorstel op maat aan!

Inclusief

- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Autohuur (optioneel)
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Aankomst in Bretagne

Bij aankomst in Lamballe wordt u verwelkomd door de charmante ambiance van Le Manoir Des Portes, een prachtig historisch landhuis te midden van groene velden. Nadat u bent ingecheckt, heeft u de tijd om de tuinen en de omliggende natuur te verkennen. De rustige sfeer van het landgoed biedt de perfecte start van uw reis.

Route: aankomst in Frankrijk - Lamballe, 843 km vanaf Utrecht

Dag 2: Kastelen en Kusten

De ochtend begint met een bezoek aan het schilderachtige Erquy-strand, waar u kunt genieten van de frisse zeelucht en het schitterende uitzicht. Vervolgens reist u naar Saint-Malo, met een tussenstop bij het indrukwekkende Chateau de Bienassis. Hier kunt u rondwandelen en de rijke geschiedenis van het kasteel ontdekken. Aangekomen in Saint-Malo, checkt u in bij Hotel le Nouveau Monde en heeft u de rest van de dag om de oude stad te verkennen.

Route: Lamballe - Saint-Malo, Hotel le Nouveau Mondes, 75 km

Dag 3: Historische schepen en maritieme charm

Deze dag begint met een wandeling langs de imposante vestingmuren van Saint-Malo, vanwaar u een prachtig uitzicht over de stad en de zee heeft. Daarna verkent u de oude haven, vol met historische schepen en maritieme charme. Na de lunch brengt u een bezoek aan het Grand Aquarium van Saint-Malo, waar u kunt genieten van de diverse zeedieren. Sluit de dag af met een ontspannen wandeling langs de zee-promenade.

Dag 4: Saint-Malo, poort naar de zee

U begint de dag met een reis naar Mont Saint-Michel, een iconisch getijdeneiland. Wandel door de smalle straatjes en beklim de trap naar de abdij op de top, waar u kunt genieten van het adembenemende uitzicht over de baai. Vervolgens reist u verder naar Crépon en checkt u in bij Ferme de la Ranconniere, een charmant historisch hotel omringd door weelderige Normandische weilanden.

Route: Saint-Malo - Crépon, Ferme de la Ranconniere, 190 km

Dag 5: Invasiestranden van Normandië

De dag begint met een bezoek aan Bayeux, waar u de indrukwekkende kathedraal en het beroemde Bayeux-tapijt kunt bewonderen. Na een ochtend vol cultuur rijdt u naar de invasiestranden van Normandië, waaronder Omaha Beach, waar u de historische plekken van de Tweede Wereldoorlog kunt verkennen. Een bezoek aan het museum in Arromanches biedt verder inzicht in deze belangrijke periode in de geschiedenis. Terug in het hotel kunt u genieten van een rustige avond.

Dag 6: Afscheid van Normandië en Bretagne

Na een laatste ontbijt in Ferme de la Ranconniere heeft u de ochtend om nog een korte wandeling door de weelderige Normandische weilanden te maken. Vervolgens is het tijd om afscheid te nemen en terug te keren naar huis, met een schat aan nieuwe herinneringen aan de prachtige landschappen en de rijke geschiedenis van Normandië en Bretagne.

Route: vertrek uit Frankrijk, 665 km (naar Utrecht)

Tip: Wij raden u aan de reis van Nederland naar Frankrijk en v.v. te onderbreken. Graag reserveren wij voor u een overnachtingshotel in België of Noord-Frankrijk.

Overnachtingen 6-daagse reis

1 nachten Lamballe, Le Manoir Des Portes
2 nachten Saint-Malo, Hotel le Nouveau Monde
2 nachten Crépon, Ferme de la Ranconniere

Overnachtingen 8-daagse reis

2 nachten Lamballe, Le Manoir Des Portes
3 nachten Saint-Malo, Hotel le Nouveau Monde
2 nachten Crépon, Ferme de la Ranconniere

Overnachtingen 10-daagse reis

3 nachten Lamballe, Le Manoir Des Portes
3 nachten Saint-Malo, Hotel le Nouveau Monde
3 nachten Crépon, Ferme de la Ranconniere

Roadtrip met eigen vervoer

Tijdens een autovakantie met eigen vervoer heeft u alle vrijheid om zelf de route te bepalen. U kunt zoveel bagage meenemen als u zelf wilt en gaat heerlijk ontspannen in uw eigen vertrouwde auto op vakantie. De reis begint al zodra u de voordeur uitstapt. Ziet u onderweg een mooie fotostop of een picknickspot? De vrijheid is aan u, stap uit en geniet!

Heeft u geen of een wat oudere auto? Heeft u een lease auto met een beperkt aantal kilometers? Wij bieden tevens de optie om via Avis, onze vaste partner in Europa, een huurauto vanuit Nederland te reserveren. In het boekingsproces vindt u de opties. Style in Travel en AVIS zorgen voor een onbezorgde vakantie!

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij je alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem een navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvang je informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft je toegang tot informatie over de reis. Onder andere jouw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij je route heb je zo altijd direct bij de hand.

Le Manoir des Portes

Le Manoir des Portes is gevestigd in een schitterend landhuis en gelegen in de regio Bretagne, tussen Cote d'Emeraude en Cote de Granit Rose. Hier kom je heerlijk tot rust. Het knusse restaurant serveert lokale specialiteiten en je kunt gebruik maken van de bar. Je kunt hier gratis parkeren.
In de omgeving kun je bijvoorbeeld het strand van Erguy bekijken of Chateau de Bienassis bezoeken.

Het restaurant is op zondag gesloten.

Hotel le Nouveau Monde

Vanaf het mooie Hotel le Nouveau Monde bent u na vijf minuten lopen al in het oude centrum van Saint-Malo. Bovendien staat u na een klein halfuurtje wandelen in de haven en na enkel 45 minuten rijden bewondert u al de beroemde Le Mont Saint-Michel.

De accommodatie heeft een uitzonderlijk restaurant met internationale gerechten en een prachtig uitzicht op zee. Overdag kunt u volledig tot rust komen in de spa die het hotel te bieden heeft. Vervolgens kunt u s' avonds genieten van een drankje in de bar. Vergeet vooral ook niet goed te kijken naar het interieur van het hotel, want als u goed kijkt herkent u de sfeer en de geschiedenis van Saint-Malo.

De 83 kamers zijn ruim ingericht op een eigentijdse manier met tevens een uitzicht op de oude stad of zee.

Ferme de la Ranconniere

Ferme de la Rançonnière is een 4-sterren hotel in een karakteristiek pand, 3 km van de Normandische kust en 15 km ten oosten van Bayeux gelegen. Een prima uitgangspunt om de invasiestranden te bezoeken. Er zijn 41 kamers in verschillende categorieën. U kunt heerlijk ontspannen door een massage te reserveren. Rondom is een fijn terrein met diverse zitjes. Culinair kunt u genieten in het restaurant en 's avonds behoort ook een drankje in de bar tot de mogelijkheden van het hotel.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

Verfijnde ontsnapping naar Normandië en Bretagne - Style in Travel (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Maia Crooks Jr

Last Updated:

Views: 6108

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Maia Crooks Jr

Birthday: 1997-09-21

Address: 93119 Joseph Street, Peggyfurt, NC 11582

Phone: +2983088926881

Job: Principal Design Liaison

Hobby: Web surfing, Skiing, role-playing games, Sketching, Polo, Sewing, Genealogy

Introduction: My name is Maia Crooks Jr, I am a homely, joyous, shiny, successful, hilarious, thoughtful, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.